Hvem er Luckys Dyrepass?

Bak Luckys Dyrepass finner du Linda Kristiansen. Jeg er 34 år, har samboer, to katter som heter Lucky og Embla, og en Lancashire Heeler med navn Lucy. Vi holder hus på Moholt i Trondheim. Jeg er levende opptatt av dyrs ve og vel, og har hele mitt liv hatt stor lidenskap for alle typer dyr. Med 7 års aktiv bakgrunn i Dyrebeskyttelsen, både i Bergen og i Trondheim har jeg fått mye erfaring med katt, og holdt en del på med spesielt redde katter for å gjøre de klar for et nytt hjem.

Jeg har også holdt på med andre typer dyr, og jeg er glad i alle typer dyr alt fra kyr til hund til rotter. I denne jobben har jeg så langt passet skilpadder, høner, hund i forskjellige raser og størrelser, katter i alle varianter, kanin, marsvin, chinchilla. Listen øker stadig.

2012-2013 studerte jeg husdyrvelferd på Høgskolen i Steinkjer, og fikk mye kunnskap, praksis og erfaringer om de mest vanlige husdyrene i Norge. Jeg gikk også avløserkurs med fokus på melkeproduksjon, mens jeg studerte på Steinkjer. Jeg er utdannet førskolelærer, men etter skoleåret i Steinkjer har jeg bestemt meg for å fortsette å jobbe med dyr, stadig lære mer, og prøve å gjøre det til et levebrød.

Våren 2015 ble jeg utdannet hundeinstruktør, og jeg har inngått et samarbeid med Trondheim Hundeskole om å holde hundekurs der. Jeg har vært på opplæring hos hundeskolen siden nov. 2014 for å lære enda mer. I mars 2016 fullførte jeg opplæringen, og holder nå kurs som valpekurs, hverdagslydighet, innkallingskurs og agilitykurs.

I juli 2015 ble vi bitt av utstillingsbasillen og har vært på noen utstillinger siden da. Vi avsluttet årets utstillingskarriere på Sortland 20. september med Excellent, Cert og CK til Lucy. Vi sier oss veldig godt fornøyd med dette etter bare 8 utstillinger (inkl valpeshow). Jeg og Lucy trente agility aktivt og hadde en liten konkurransedrøm i magen. Dessverre skadet Lucy seg i februar, og vi måtte legge agilitykarrieren på hylla. Vår og sommer 2016 besto av rehabilitering av Lucy, dessverre fikk vi ikke ønsket resultat og Lucy ble operert i september. Nå håper vi at dette går veien, og at vi får lov til å gå kurs og trene mer aktivt over jul.

Relevant utdanning og kurs

Mars 2016 - Hundeinstruktør, Trondheim Hundeskole
11. - 13. november 2016 Doglife med Tobias Gustavsson Foredrag om hundens mentalitet og personlighet, redsler og aggresjon.
Observatør: Den viktige leken og lekutvikling, Lese hund.
18. - 19. juni 2016 Observatør BeastMode Enganged v/ Maren Teien og Jørgen Rørvik, Doglife Hundetjenester
12. - 13. mars 2016 NAS Fagdager
  • Problematferd fra ulike synsvinkler, og hvordan aktivisering kan påvirke atferd v/hovedforeleser Anders Hallgren
  • Foredrag - Anne Marit Hagen og Karin B. Lyng
Januar - februar 2016 Benchmarking v/Morten Egtvedt, Canis hundeskole
12. januar 2016 Kurs: Trening av stabiliserende styrke, balanse og koordinasjon, Sveberg Dyrehospital
2. september 2015 Agilitykurs v/Veronika Herendy, Nidaros Brukshundklubb
August - september 2015 Agility 2, Gauldal Hundeklubb
2. juni 2015 Praktisk skadeforebygging for sportshunder: Praksis på egen hund med massasje- og tøyeteknikker, Sveberg Dyrehospital
Mai - juni 2015 Agility 1, Sportshunder
Mars 2015 Utstillingskurs for nybegynnere, Doglife
14. april 2015 Foredrag: Vanlige skader og skadebyggende tiltak for agilityhunder, Sveberg Dyrehospital
10. april 2015 Foredrag: Stress og arousal hos hund, Tobias Gustavsson
November 2014 - mars 2016 Hundeinstruktør i opplæring, Trondheim Hundeskole
September 2014 - april 2015 Hundeinstruktørkurs, Trondheim Hundeskole
1. desember 2014 Rakettkurs, Trondheim Hundeskole og Byåsen Dyrehospital
September - oktober 2014 K9 Nosework innføringskurs, Hundesamvirket
14. september 2014 Innkallingskurs, Hundesamvirket
Mai - juni 2014 Valpekurs, Hundesamvirket. Med min egen hund, Lucy.
2. april 2014 Førstehjelpskurs på hund, Sveberg Dyrehospital
2013-2014 Innføring i hundefag (15 studiepoeng) ved HINT i Steinkjer, og lærte masse om hund.
Vår 2013 Hunders atferd, Poter uten Grenser
Stress og aggresjon hos hund, Poter uten Grenser

Ditt dyr i fokus

Jeg ønsker at ditt dyr skal ha det best mulig når du er bortreist, på jobb, opptatt, eller av andre grunner ikke kan ta vare på dyret ditt på egen hånd. Du skal kunne slappe av, og vite det at ditt kjæledyr er i trygge og omsorgsfulle hender, og får den beste oppfølgingen hos noen som kan kjæledyr.

Kjæledyret ditt får genuin egenkontakt og fokus hos Luckys Dyrepass som har mye erfaring med å ta vare på forskjellige typer kjæledyr.

Siden Januar 2015 er jeg medlem av Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr, og følger deres etiske retningslinjer.

Medlem av Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr